Català | Castella

Praliné és una pastisseria gourmet a Girona, situada al barri de Montjuïc.

Un espai gastronòmic on gaudir, en tots els sentits, d’una experiència agradable degustant i compartint productes dolços de pastisseria i alguna proposta salada.

La pastisseria francesa és capaç de seduir fins i tot els paladars més salats. El joc amb les textures, els colors i l’equilibri de sabors aconsegueixen diversos graus de dolçor que no deixen indiferent a ningú. I, d’aquesta disciplina, neix Praliné Girona. Una pastisseria gourmet a la ciutat de Girona que serà l’espai preferit pels amants del dolç.

Un espai cuidat fins al més mínim detall on podràs degustar elaboracions dolces d’autor.

Oferim productes de pastisseria saludable elaborats diàriament al nostre obrador.

Cultura, tradició i emoció.

Els productes de Praliné Girona recuperen la senzillesa, la tradició i el gust del producte essencial. Fem dolços tradicionals amb un toc personal.

Volem recuperar l’autenticitat del sabor, del gust i de la textura per tornar a l’emoció bàsica i essencial de la pastisseria.

Oferim felicitat a través de les nostres creacions. 

La nostra pastisseria gourmet combina els millors ingredients, la tradició francesa i tècniques d’elaboració tradicionals per emocionar-te i proporcionar-te un moment de felicitat.

Natalya Prokopenko, la xef

La xef i ànima mater de Praliné Girona és la Natalya Prokopenko. La seva passió per a la pastisseria artesanal l’ha empès a estudiar i treballar a les millors escoles de pastisseria del país i amb xefs de primera categoria.  

De tradició familiar gastronòmica, ja de petita cuinava i aprenia de l’àvia i la mare. Sempre ha sabut que volia dedicar-se al món de la cuina, però la seva passió és la pastisseria i el seu desig és fer feliç a la gent a través de les seves elaboracions. Ara, amb Praliné, la pastisseria a Girona, i les seves irresistibles creacions, aquest desig és possible.  

L’ofici de pastisser significa crear i modelar felicitat. És un ofici creatiu, gairebé màgic, que permet fer elaboracions modernes, creatives, de disseny, boniques i irresistibles que impressionen i agraden a parts iguals. El talent de la Natalya és excepcional i totes les seves creacions tenen en comú la delicadesa i l’exclusivitat, té facilitat per a fer realitat qualsevol pastís que es pugui imaginar, amb la certesa que el resultat serà deliciós. 

Recorregut professional 

Ha cursat els estudis de pastisseria a l’Escola Internacional de Pastisseria de Maria Selyanina, a Barcelona, on també ha fet diversos cursos amb els xefs David Kohler, Javier Guillen, Alejandro Montes, Xavier Barriga, Alain Chartier i Yann Duytsche, amb qui ha treballat en diverses ocasions. En finalitzar els estudis va seguir a l’escola com stagier al mateix temps que feia un curs sobre Consultors Internacionals d’Alta Pastisseria. I, en acabar, va seguir vinculada al centre com a professora de l’escola online.  

Cal destacar que també ha estudiat un curs de Pastisseria Vegana Contemporània amb en Toni Rodriguez, i ha participat en els estudis B-Concept de Jordi Bordas.  I fins i tot ha assistit a Master Class de Carles Mampel.   

Al llarg de la seva trajectòria ha fet diversos stages a pastisseries de renom on cal destacar l’estada a la pastisseria Comas de Badalona, on va fer un curs amb Luc Eyriey; l’estada a la pastisseria Dolç, de Yann Duytsche i al Celler de Can Roca, amb en Jordi Roca. Des d’aquell moment ha seguit treballant en diverses ocasions amb en Yann Duytsche.  

Els xefs que més l’han influenciat són en Yann Duytsche i en Luc Eyriey, per la seva facilitat de treballar, manipular i entendre la versatilitat de la xocolata. Malgrat que en Jordi Bordas l’ha ajudat a tenir una visió general i genèrica de la pastisseria.